Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен стържещ звук от дясната страна по време на движение!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен стържещ звук от дясната страна по време на движение!

Здравейте колеги. Пак се обръщам към вас за малко помощ. Та значи проблема е следния: Като запаля и веднага щом потегля започва да се чува странен шум ( наподобяващ стържене на метал ) от дясната страна и ми звучи все едно идва от задна дясна спирачка. Шумът се усеща най-силно при скорост до 30 - 40 км/ч. Като я покарам 5 - 6 мин. и шумът изчезва. Лошото е че същата история се повтаря всеки ден щом подкарам колата. Между другото проблема се появи преди 5 дни.
    Иначе преди 6000км. смених предните дискове, предни и задни накладки , а преди около 3 месеца и дясното жило на ръчната спирачка. Някой да е имал подобен проблем?
    Alfa Romeo 156 1.8TS' 97 - EX
    Alfa Romeo 156SW 1.9JTD 16V M-Jet' 04

От спирачния диск е. Ползвай по-често ръчната и с времето ще намалее.
    Alfa 156 1,8 TS 2001

Comment

Аз редовно си ползвам ръчната спирачка по принцип. Дано да е това а не нещо по - сериозно. Благодаря за съвета.

Comment

Имах абсолютно същия проблем, като не му обръщах внимание и накрая смених диск с накладки. Вероятно и ти ще трябва да го сториш.

Comment

Първоначално публикувано от Raphael Покажи съобщение
          Имах абсолютно същия проблем, като не му обръщах внимание и накрая смених диск с накладки. Вероятно и ти ще трябва да го сториш.
          Е нали ги е сменил? Колега вдигни колата на крик и върти гумата на ръка и гледай дали не опира някъде..
          156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Кофти работа. Значи ще я карам още утре на чичко доктор

---------- Post added at 20:05 ---------- Previous post was at 20:03 ----------

Първоначално публикувано от JoRiX Покажи съобщение
            Е нали ги е сменил? Колега вдигни колата на крик и върти гумата на ръка и гледай дали не опира някъде..
            Ще провам задължително. Мерси за съвета

Comment

Днес вдигнах колата на крик и се опитах да завъртя задната дясна гума - както ме посъветва колегата JoRiX. Въртеше се много трудно и издаваше въпросния шум. Поогледах я от всякъде и видях , че не опира никъде и си викам работата не е на добре. Закарах я веднага на майстор и проверихме всичко възможно. Оказа се че задния десен маркуч е запушен и от това идва целия проблем. Като свалихме десните накладки направо лошо ми стана. Ако бях покарал още ден два така щеше да замине и спирачния диск ама пак добре че на време го хванахме проблема. И така сменихме маркуча и накладките и вече всичко е ОК. Благодаря на всички колеги изказали мнение по въпроса!

Comment

За това е хуваво на няколко години да се сменява спирачната течност,да няма такива запушвания
                Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Working...
                X